BUlan bandung panineungan

Lagu: Mang Koko
Rumpaka : Wahyu Wibisana

Mun sareupna geus mimiti
Katémbong nyimbutan Bandung
Angin Lémbang turun laun, ngabubuhan
Langit mayung bulan beukah
Mangkat hiji lagu
Kedaling katineung ati, aduh

Mun karéta pangahirna
Geus anjog ka Kota Bandung
Sinyal beureum malang deui, ngahalangan
Kota hurung béntang mijah
Ngaleu hiji lagu
Kedaling kasmaran pikir, aduh

Haréwos peuting marengan hiji lamunan
Bulan di langit Bandung nyaangan
Ngagenténan paneuteupna pangimplengan
Langit isuk angger biru, nya eulis
Duh angger biru

Hariring peuting pamirig hiji impian
Bulan di langit Bandung nyaksian
Wawakil ti pameunteuna panineungan
Kembang mawar angger beureum, nya eulis
Duh angger beureum

Mun radio geus karungu
Nembangkeun lagu pamungkas
Mirig sora ancad halon, pileuleuyan
Peuting cicing, kota jempling
Jerit hiji lagu
Kedaling kakeueung haté, deudeuh

Mun balébat gagatrina
Geus hibar wétaneun Bandung
Angin nonggoh lalaunan muru Lémbang
Bulan surup langit biru
Tamat hiji lagu
Harepan tembong ngalangkang, aduh

SERAT SALIRA

Serat salira, wengi tadi tos katampi
kantenan jungjunan, kantenan mungguh éwuhna
disangki serat katresna, sabudeureun cinta urang
geuningan lepat dugaan, mundut mundur pipisahan

Serat salira dina jajaran kalima
unggelna teu wasa, mun kedah midua haté
teu sapuk sareng aturan, sok sieun teu kabadanan
cangcaya moal laksana, mendak bagja sasarengan

Teu nanaon jungjunan, teu nanaon
mun kitu kapalay salira
lelembutan ngajerit nungkupan diri
teungteuingeun téga téh kamalinaan

Nu munggaran urang tepung luhur panggung
sutra genas nu nyacas kiwari kantun ngahelas
imut-imut nu kamari, teuteup surti nu kamari

Ayeuna duka kumaha, pajar urang pileuleuyan

7 Tanggapan to “BUlan bandung panineungan”

  1. Lembur Kuring

    Na dimana, na di mana lembur kuring
    Di nu anggang pagunungan
    Ngenes ngangres duh tibelat nya pipikiran
    Matak waas jeung kagagas
    Ari ras émut ka lembur
    Andon suka jeung nalangsa
    Pangabetah pangulinan
    Ka bali geusan ngajadi
    Pulangkeun kuring pulangkeun
    Pulangkeun ka balé pulang
    Lemah cai dunungan da geusan betah

    Lembur matuh, naha atuh
    Milih Bandung kota kembang
    Bandung nu heurin ku tangtung
    Sasakala Sangkuriang
    Kalingkung ku gunung-gunung
    Gunung Cupu mandala ayu
    Hayu sindang ka Sumedang

  2. aduhhhh..kang meni emut bandung tempo dulu……slm knal kang,,

  3. Katineung

    Girimis nu jadi saksi
    Lalakon urang duaan
    Waktu urang babarengan
    Ngaleupas kasono ati
    Ngaleupas katineung asih

    Kiwari tinggal waasna
    Mun nyawang mangsa katukang
    Meungkeut jangji rék ngahiji
    Hanjakal henteu ngajadi
    Jodo mah kagungan Gusti

    Saliwat anjeun asa némbongan
    Ngalangkang mawa kamelang
    Kabayang anjeun imut ngaheureuyan
    Ngan hanjakal saukur kalangkang

    Najan ayeuna urang geus paanggang
    Najan jangji pasini teu ngajadi
    Kapan tilas lalampahan urang duaan
    Masih… narémbongan

  4. HAMDAN

    Hamdan lirobbil ‘alamin
    Allahu rohman warrohim
    Qodkoruba faqul mubin
    Innahu huwassamiul ‘alim

    Puji kagungan Pangéran
    Nu Maha Welas tur Héman
    Gusti mangka muka pura bagja
    Allahu ya Robbi Mantenna Maha Uninga

    Solawat solawatan
    Barokat barokatan
    ‘Ala Muhammad Rosulih
    Wa’ala ali wa sohbih

    Salam sinareng solawat
    Muga nétés ka Muhammad
    Natrat ka para karabat
    Para ahli jeung sahabat.

  5. ayo urang trus jaga basa sunda jeung budaya sunda….:)

  6. kang, manawi aya mp3 tina lagu-lagu nu di luhur? meni matak waas eta lirik lagu teh

  7. asalamu’alaikum..upami mp3 na tiasa digaleuh dimana nya kang? manawi aya rekomendasi? hatur nuhun

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: