)))))))))))))

Aneprok emok teu bisa pisan kamamana,sukuna lumpuh ti umur 5 taun nepi ka kiwari teu pisan di tarekahan di ubaran.padahal mun daek rajun mah da bakal cageur meureun,yakin ku usaha jeung tarekah mah Allah oge moal ngantep.Ngaran na teh “Kayah” ngan geus ka ngeunahan sok di sebut Alo pedah ti leuleutik ku emang jeung bibi na sok di sebut alo jadi weh nuluy sakabeh jelema nyebut alo. umur na geus rada kolot aya kana 30 taunan,lian ti teu bisa leumpang teh biwir na rada songek teu heran mun loba barudak nu rada sarieuneun. enya mun di tinggali mah sok watir ninggali maneh na teh, ari kuring mah pernah na teh tatangga. da baheula mah imah na teh hareupeun pisan imah kuring,ngan ayeuna mah geus misah jeung kolotna,naja kur di saung butut ge alhamdulillah manehna bisa mandiri.ari kolot na mah ngadon titirah bari ngebon di pagunungan. heueuh da ngaran na ge jelema najan kumaha bae oge kahayang mah tetep we aya, bukti na si alo nu teu walakaya bisa ngawarung nu lumayan cenah panghasilannana bisa keur meuli beas wae mah. lian ti kitu manehna ge bisa tutulung kanu butuh-tatalang kanu susah,da lamun tatangga na teu boga minyak,teu boga uyah,teu boga sabun,te boga bako atawa pahpir pasti lumpat ka si alo sanajan bari nganjuk oge. teu jarang dagangan si alo corengcang teu bisa balanja deui lantaran beak kunu nganjuk.

mun pareng ngulampreng nganjang ka saung na, pasti sagala di tawarkeun.estuning someah darehdeh ka unggal jelema.tong boro-boro batur salemur ka jelema saliwat oge maneh na mah teu weleh akuan bari ngobrol ngaler ngidul jiga nu geus loma pisan,eta meureun nu di sebut kahadean teh.najan teu bisa kamamana ge tetep bisa nyieun kahadean.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: