Kamalinaan

Rebun-rebun poe senen bulan mulud,hujan ngaririncik ti kamari sore nepi ka kiwari can wae raat. mun seug teu ras kana beuteung mah da hayang ngaringkuk we di Enggon atawa ngadon ngalengkur siduru hareupeun hawu bari meuleum sampeu sesa kamari.tapi da dalah di kumaha keun atuh sawah nu keur meujeuhna pencugeun mun teu ngeureuyeuh mah bet moal manggih anggeus.tap kana dudukuy nu nyelap dina palapon,di haja di unun ngarah garing urut kamari huhujanan ngala suluh di pipir gunung.sajongjongan mah kuring ngahuleng heula bari mulak-malik dudukuy lepet gambar golkar nu geus teu puguh rupa,beuki lila beuki karasa tiris nyelekit na biwir pipi.ahh dari pada loba ngahuleng mending buru-buru indit bisi kaburu beurang manten barina ge panon poe moal waka nembongan da puguh kahalangan ku mega hideung di pucuk gunung.geus ngarasa tarapti jung nangtung bari ngawani-wani maneh turun kaburuan satengah lumpat kana dapuran tangkal cau,aya pongol cau nu rada rubak lumayan keur pi payungeun ngarah teu baseuh teuing.rada lumpat leumpang teh muru ka belah wetan ka pasawahan nu bru bro arurug ku hujan mimiti.najan hujan terus ngecrek kuring hantem we mencug bari teu sabar ngadagoan lohor.asa geus kesel pisan da digawe teh tapi adan can wae ngong,bubuh di kampung harita kuring teu boga arloji-arloji acan.padahal mun seug boga arloji mah moal bet susah kieu ngadagoan adzan lohor,, geus teu kuat kabulusan bari beuteung kukurubukan kuring maksakeun bae eureun bari meresihan pacul, ceuk pikir da geus nincak kana waktu lohor kuring rek balik wae geus teu kuat lapar bari kabulusan,sigana mun siduru mah ngeunah pisan jiga tadi isuk-isuk, najan tuur rada nyorongcod ge kuring buru-buru leumpang satengah lumpat,sieun kapaehan manten,,,, na ari srog nepi ka buruan,kuring tuang toong rek ninggali jam, duh kacida pisan reuwasna kuring sabab geus ampir jam genep sore moal lila ge Maghrib,,, duh kamalinaan….

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: