Nyaba Ka Gunung Singa

Dinten kemis ping hiji januari 2009 ngarupikeun dinten anu munggaran di taun anu anyar,Simkuring sareng sa babaraha wargi ti tahajud call Indonesia Kabupaten Bandung,Naek Gunung Singa di belah wetan Soreang.lian ti kangge ngaraket keun uhuah,acara ieu ge lumayan kangge olah raga sareng cuci mata.Angkat ti Soreang tabuh Dalapan dugi ka mumunggang gunung tabuh satengah sabelah langkung sakedik.sok sanaos bobolokot kesang bari tuur lek lok ku jalan anu kacida pisan nanjakna,saur basa urang campaka mah “Nekeh”cenah.da orokaya aya sababaraha akhwat anu mopo.tapi ku kahayang anu gede ahirna dugi oge ka tempat anu di jug-jug.sa panjang jalan teu petot di hiasan ku rumpuyuk na dapuran awi.oh enya simkuring oge sempet ngobrol sareng warga anu kaleresan kalangkungan,ti kawit tukang Es Goyobod dugi ka nu nuju di kebon,kieu obrolan kuring teh:

1.obrolan sareng tukang Goyobod…..

Kuring : Punten Pa bade tumaros “Dupi Jalan ka Gunung Singa teh leres ka dieu??

tukang Goyobod : Sumuhun leres cep teras we ka tonggoh…

Kuring : oh kitu Hatur nuhun atuh pak

Tukang Goyobod : Muhun Sami-sami Cep,, Bilih bade ngarujak heula atuh???sakantenan ¬†ngabalakan… he he

Kuring : Duh hatur nuhun pisan pak,sanes nampik pangasih ieu di bujeng waktos,, mangga atuh pak..

Tukang Goyobod : Muhun atuh Cep wilujeng…

2.Tukang Awi”di jalan satapak anu kacida pisan nanjak na”

Nyambung hula ahh…..““`cape sareng ngantuk

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: