Kopeah Lepet

Kopeh hideung teh biasa na mah namplok dina erang-erang kamar.mun rek sholat atawa rek jumaahan kari bet neangan  heula kari rap weh make.komo kabiasaan bapa kuring mah nu kamana-mana tara leupas ti kopeh,ganti soteh mun ka kebon atawa ka sawah ku topi golkar nu geus teu puguh koneng na teh.harita poe jumaah,bapa kuring luut leet kesang keur nampolan suluh di buruan,di dapur seuneun ngabebela na jero hawu dan harita teh keur kabeneran nyadap gede.matak ema jeung bapa kuring mah tara bisa masamoan kamana-mana da kudu nyadap jeung nyeuneuan lahang.ari koceaak teh si ema nggorowok ngabejaan bapa yen waktu ges ampir jam 11 beurang,teu inget yen harita teh poe jumaah.da puguh ka masjid jauh bari ngaliwatan galengan jadi mun dek jumaahan teh satengah sapuluh ge kudu gs indit,da mun kabeurangan mah lian ti bakal cape di udag waktu oge moal kuat ku kesang….,,

kampak nu keur di pake tah satengah di alungkeun,teu loba omong brus weh mandi di pancuran,bari sakapeung gegeleneng ambek euweuh nu ngabejaan.terus dangdan bari rariweuh jeung ngerok kumis make peso raut. deuih.rap di sarung jeung kampret hideung,ari kuncung-kuncung neang kopeah bet euweuh,da biasana ge tara kamamana ges kulantang kulinting sagala di singkabkeun teh,weleh euweuh.katinggali paroman amek dina mata bapa,kuring teu wani deukeut .buru buru weh turun ka buruan sok sieun katempuhan.ari lol kaluar ti imah katempo bapa kuring geus make kopeah bari pok nyarita,hayu weh lah urang ngeureuyeuh da neangan kopeah kalah beurang ke jumaahan nana moal meunang nanaon,bae sakali mah teu di kopeah ge.bari nyengir kuring unggeuk.buru-buru wae leumpang mapay galengan,meuntas wahangan da harita teh kabeneran keur mangkalan di saung sawah jadi ka masjid teh jauh pisan da di lembur tonggoheun pasawahan.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: