Masjid

Mun kuring pareng mulang ka lembur,asa sok ngarakacak mun ngaliwat ka Masjid tempat kuring di ajar ngaji baheula.teuing sabaraha taun teu sujud atawa ngadon sare di masjid teh,asa sono pisan.ngan nya eta ngarakacak na teh masjid teh ayeuna mah beda jeung baheula waktu kuring keur budak keneh,da asa layeut jeung masjid teh.teu beurang teu peuting sok ngadon ngumpul teh di masjid,komo mun usum hujan mah masjid teh jadi imah kadua da teu bisa ulin di luar.malahan sok atoh pisan mun geus di titah ngepel ku guru ngaji,salian bisa bari ulin kuring oge bisa sirig bari sili simbeuh ku cai.ah pokona mah rame baheula mah.

Tuh da kamari kuring karek ti lembur,ninggali masjid teh asa sareukseuk.ti sa prak ajengan Tarmudin maot,masjid teh lir saung sawah nu jauh ka ditu kadieu,estuning rehe comre tara aya nu adan-adan acan.komo nu raeng ngaji mah,beuh taya pisan.barudak ayeuna mah mun reup magrib teh lain kuncung-kuncung ka masjid,kalah camperego we hareupeun tipi ngalalajoan nu garelo,jeung aneh na teh kolot na ge jongjon we bari ngengklokan nu di lalajoan.matak teu aneh mun masjid teh geus di popohokeun,boh ku kolot boh ku budak cigana aki aki ge geus euweuh pisan nu daek ngalanto di masjid. nya kuring ge teu bisa kumaha salian ti bangunan masjid nu geus kolot,kaayaan lingkungan nu corengcang.beuki we masjid teh arang ka unggahan.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: