nu miskin,,,..kamanakeun,….kumahakeun,….???

kangjeng prabu nuju andekak sila dina korsi gading gilang kancana, bae sila ge da harita mah keur teu ngayakeun sinewaka.para senopati kabeh keur ngalaksanakeun tugasna sewang-sewangan. nu aya ngan ukur mang lengser.”lengser….! lengser…! kadieu eum…!dawuh timbalan,kaulanun….”lengser cedok nyembah,diuk sila mendeko hareupeun kanjeng prabu.”sugan aya laporan anyar nun keur lumaku di ambarahayat?”Aya kaulanun”,soal naon?”..”perkawis anu miskin beuki seueur nambihan,,kulan.” ”bongan na atuh” bongan naon kaulanun? heueuh bobgan na rahayat teh beuki nambahan. lain kaula teh geus nitah KB?tah kitu balukarna loba teuing budak teh,gajih saeutik, anak pamajikan teu kaparaban, ngagantung maneh we balukarna!yaktos kaulanaun, namung…” “namung naon?”sanes eta rupina waleran anu di pikahoyong ku ambarahayat mah?”naha kudu nyarita naon kaula?kumaha carana malar nu miskin jumlahna ngirangan kulan” atuh bacacarkeun we sawareh, transmigrasikeun,sawareh iangkeun jaradi TKW beres pan?”teu garaduh kaahlian …kaulanun”. sanes tukang ngabukbak leuweung da puguh hirupna di kota,mun di damel di manca nagara paling jadi babu ayawa tukang ripuh asa teu merean simkuring mah watirr…ari ras ka diri sorangan.komo seuseueur namah kitu we jasdi andar-andar(galanangan)neba sareng ngaleuya minuhan parapatan…!”eureunkeun etah.teu meunang jadi andar-andar,teu meunang jadi pangamen,teu meunang jadi tukang dagang asong, supaya kapokeun masarakat umum ulah ngaladenan maranehna,tibanan hukuman beurat kanu coba-coba mere maweh ka andar-andar nya!!'”supados naon kaulanun?””har….lain ceuk andika tadi nu miskin jumlahna kudu di kurangan? ari nyaho moal pada mere mah tangtu andar-andar lalunta ngajauhan kota, tuh pan kota jadi lalening?jadi berseka moal sareukseuk.kitu saur kangjeng prabu…tapi teu di haminan ku lengser….tugenah meureun jawanban prabu teh teu surup jeung harepan nana.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: